1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 e-mail me


gen_23.1.gif
Charlie red..jpg

JIHADISTERNAS NYA STRATEGI

De islamistiska terroristerna har valt en ny strategi, först formulerad av Osama bin Ladens rådgivare Abu Musab al-Suri 2004. Huvudmålet ska inte vara USA, men Europa, som är militärt mycket svagare, med mindre militanta politiker och där det finns en stor muslimsk befolkning, vars unga kan rekryteras för jihad.

Strategin ska gå från att vara en top-down, som hos al Qaida, till en bottom-up, där jihadister i Europa - efter träning - själva väljer sina mål. Denna strategi ska göra det svårare för säkerhetstjänsterna och polisen att avslöja och förebygga attacker. Måltavlorna generellt ska vara judar, islamkritiska intellektuella och muslimer som enrollerat sig hos fiendens polis och militär (därför var det inte fel att skjuta den muslimske polisen i Paris). Syftet är att skapa krismaximering genom splittring och konflikter mellan Europas muslimer och kristna och på så sätt få allt fler muslimer över på de svartflaggade jihadisterna i IS sida.

Filmaren och islamkritikern Theo van Gogh mördades av en islamist i Amsterdam 2004. Chokri Belaid, advokat och muslim och kritisk till islamister sköts av islamister i Tunisien 2013. 2012 dödade Mohammed Merah franska muslimska soldater och lärare och elever vid en judisk skola. År 2014 attackerar  Mehdi Nemmouche det judiska museet i Bryssel.

Parisattackerna, som genomfördes av Cherif och Said Kouachi, riktade sig mot de intellektuella kring tidningen Charlie Hebdo och senare angrep Amedy Coulibaly judar i en korserbutik. Omar Abdel Hamid el Hussein attackerade Lars Vilks och andra intellektuella på Krudttöndern i Köpenhamn och senare synagogan på Krystalgade.

Helle Thorning Schmidt påstår att väst och islamister inte är i krig mot varandra. Det handlar bara om en del människor med mörka ideologier. Jaha, och vad har hänt i Afghanistan, Tjetjenien, Irak, Pakistan, Jemen, Syrien och Libyen det senaste halvseklet? På sitt sätt är terroristattackerna i Europa och USA svallvågor av dessa konflikter och krig, vilket förstärks av inhemska kastvindar pga stora grupper otillfredsställda unga muslimer.

Vi bör betänka att det dessa unga islamister, som vi närt vid våra bröst, är fientligt inställda till mycket av vår grundläggande kultur: yttrande- och tryckfriheten, tankefrihet, Jämställdhet mellan könen och familjepolitiken, frihet att kritisera och häda, religionsfrihet, organisationsfrihet, valfrihet och demokrati. Mycket av detta går tillbaka på renässansen, franska revolutionen, den industriella revolutionen, arbetar- och liberala rörelsen och den demokratiska utvecklingen. Det är en värld som skiljer oss från de klanstyrda, ofria, auktoritära, reaktionära muslimska samhällena. Men sådana liberaler som Helle Thorning Schmidt har inget förstått eller så vågar hon inte tala klarspråk. Sådant kommer att straffa sig.

När Mona Sahlin (samordnare mot våldsbejakande extremism) för en gångs skull säger något klokt, om att de  muslimska samhällena bör ta sitt ansvar för att förebygga islamism och jihadism, blir det ett ramaskri från Sveriges muslimska råd.

Vid den gruvliga halshuggningen av 21 kopter i Libyen, meddelar terroristbödlarna att de nu närmar sig Rom, dvs Europa i sin krigföring mot alla kristna och ogudaktiga i Europa. Mer än 3000 unga drömjihadister från Europa har åkt till IS. Vad händer då en del stridstränade och överlevande kommer tillbaka till Europa? Sannolikt är det bara en tidsfråga innan vi ser nya islamistattacker i Europa.

Je Suis Charlie.jpg

SUNNI OCH ISLAMSK TERRORISM

Många tycker nog att välja mellan Sunni- och Shiaislam är som att välja mellan pest och kolera. I princip håller jag med, eftersom jag anser att islam är en medeltida, reaktionär religion. Men om vi ser till det konkreta, till praktiken och inte bara till det ideologiska, framstår Shia som något lättare att acceptera.

Så här är det: varifrån kommer alla muslimska terrorister i väst? Jo, de är nästan alla Sunni. Shia har förhållandevis producerat få terrorister med adress västvärlden. Vem står för den mest rabiata, konservativa tolkningen av islam? Jo, det är salafister och wahhabister, vilka tillhör Sunni, med hemvist i den mest vedervärdiga diktaturen i Saudiarabien (som Sverige har haft ett militärtekniskt samarbete med och världen största demokrati USA backar upp i alla lägen!)

Sedan har vi fenomenet "Den islamska staten" IS. De är alla Sunni och helgalna barbarer, som skär halsen av sina motståndare och lägger ut filmen på internet. När nu Shiairan hjälper regimen i Irak att bekämpa IS, blir det ett väldans hallå i Sunnivärlden och oljekapitalister i Saudiarabien tycker sig ha ännu större anledning att skänka pengar till IS.  Vem är det som finansierar moskebyggen runt om i Europa och sänder ut sina ärkereaktionära imamer för att sprida den mest konservativa tolkningen av islam? Jo Saudiarabiska wahhabister/sunni. Men via USA-propagandan är det nästan alltid Shiairan som utmålas som det stora hotet.

Vilka var det som organiserade al-Qaida? Vilka var det som planderade och genomförde 9/11 i New York, sprängningarna på tunnelbanan i London 2005, sprängningarna på tåget till Madrid 2004, attentatet i Boston 2013, bombdådet på Bali 2002, vilka skar halsen av 21 kopter i Libyen och fransmannen, Herve Gourdel i Algeriet 2014? Vilka mördade Charlie Hebdo-journalisterna i Paris. Jo, de var alla Sunni. Talibanerna, al Shabaab och de blodtörstiga i Boko Haram är också Sunni.

Hur kommer det sig då att Sunni producerat fler terrorister än Shia? Är den enkla förklaringen att bland muslimer står Sunni för 80 procent och Shia ofta är en förtryckt minoritet? Jag tror inte det. Terrorismen grundas bla i underutveckling och försakelse och att det finns ideologer och ledare som väcker idéer om revansch, makt och hämnd - samt det islamska världsväldet Umma. Det islamska Brödraskapet i Egypten utvecklade redan på 1930-talet idéerna om den nya islamska staten. Egyptiern Ayman al-Zawahiri räknas som den viktigaste ideologen för den sunnitiska terrorn och Usama bin Laden hade talangen och pengarna att organisera al Qaida, vilka sedan inspirerat andra. Dessa sunnitiska terroristorganisationer har haft bra tillgång till kapital för sin verksamhet, ett kapital som vi indirekt försett dem med genom att villigt köpa oljan från sunnidominerade områden.

Revolutionen i Iran 1979 var en folklig resning - ledd av den utbildade medelklassen - där mer än tio procent av befolkningen deltog, fler än i de flesta andra revolutioner (i den berömda franska revolutionen deltog bara cirka en procent av medborgarna). Shahen störtades och hans regim kollapsade. Många trodde på demokrati och frihet, men revolutionen kapades av islamisterna med ayatolla Ruhollah Khomeini som främste ledare. Istället för demokrati blev det en islamsk diktatur med ett värre förtryck än under shahens diktatur. (Detta har jag belyst i min bok Förrådd revolution.)

En ideologisk, religiös diktatur är värre än andra, eftersom den också vill kontrollera människors tankar. Ayatollornas Iran påminner om Orwells skräcksamhälle 1984, där medborgarna är strängt bevakade av mullorna, Baseej, lokala revolutionskommittéer och pasdar-gardister. Ingen opposition tillåts och det kan vara svårt att veta vem som är vän eller fiende. Det som gäller är: en ledare, ett parti, ett politiskt program, en islamtolkning och ett monolitiskt maktcentrum, Pasdaran, som står över det vingklippta parlamentet, som bara är en fasad för den verkliga, politiska och religiösa/ideologiska makten. Det finns inga fria medier, bara statskontrollerade megafoner för den islamska staten. Kvinnor, som visar sig offentligt, ska vara heltäckta med hejab och chador. Varje försök till opposition och protest mot regimen slås brutalt ner av den hemliga polisen Savama och gardisterna, vilka agerar efter ”egna lagar”, godtycke och hämndbegär. Den islamska Gudsstaten innebär ett terrorvälde av guds nåde.

Det är, enligt min mening, en tragedi hur det gick med revolutionen i Iran. Men nu har en del av det gamla, fanatiska gardet (med Khomeini i spetsen) börjat falla ifrån. Om nu inte de reaktionära i USA (läs republikaner) stoppar ett avtal med Iran om atomvapen, finns en viss förutsättning till bättre relationer mellan Iran och västvärlden. Det fanns ett acceptabelt förslag till avtal redan under W Bushs tid, men republikanen Bush stoppade detta och ledarna i Saudiarabien, tillsammans med ledarna i Israel, är livrädda för att Iran och USA ska komma överens.

Netanyahu gör sitt bästa för att stoppa en överenskommelse med Iran. Men hinner Obama få ett avtal, får denne krigshetsare stå där med lång näsa. Har du funderat över hur det kommer sig att IS inte gör något mot Israel? Israel är involverat i inbördeskriget i Syrien med stöd till rebellsidan, liksom USA och man har dålig kontroll på vart vapnen tar vägen. En del har hamnat hos IS. Det går rykten att kretsar i Israel säljer amerikanska vapen till IS. IS har sådana vapen, men varifrån de kommer är osäkert. I en FN-rapport (UNDOF: observatörsstyrka, juni 2014) talas om kontakter mellan IS och israeliska försvarsstyrkor (IDF) och att rebeller fått sjukvård i på israeliska sjukhus(http://yournewswire.com). Men amerikanska vapen kan också kommer från erövringar i Irak. Israel har intresse av att al Assad-regimen i Syrien faller, eftersom den är allierad med Iran. Det ligger också i Israels intresse att alla fientliga grannar är splittrade och kraftlösa, så det är möjligt att regimen i Israel tänker att: vår fiendes fiende är vår vän.

Slutligen, Shia har inte en lika konservativ tolkning av islam. De tillåter tex bilder av Muhammed accepterar musik och dans. I Iran börjar nu kvinnornas ställning - åtminstone i de större städerna - bli något lite bättre. Alltid något ljus i Mellanösterns mörker!

blindbock.JPG

JIHADISTFARAN

Plötsligt får jag nytt perspektiv på FRA:s och NSA:s verksamhet. Det lät oroande då Edward Snowdenavslöjade att amerikanska staten har kolla på oss likande i Orwells 1984: Storebror ser dig! FRA är väl inte lika avancerat, men samarbetar ju med NSA. Det som fått fjällen att falla från ögonlocken är hotet från jihadister. Kanske får vi avstå vår imaginära frihet på nätet för att komma åt terroristernas planering av attacker i tid?

Ja de rysliga islamistdåden i Paris, har naturligtvis satt igång en intensiv diskussion hur vi ska göra med muslimska ungdomar som drömmer om att bli jihadister. I och med IS framgångar och deras lockelse på vissa rotlösa och missanpassade muslimer, har vi hamnat i ett relativt nytt hotscenario. Cirka 5 000 jihadistdrömmare från Europa som farit till IS i Irak och Syrien för att kriga. En del blir dödade, andra stannar kanske, men många kommer tillbaka. En del av dessa har fått i uppdrag att fortsätta muslimernas heliga krig mot de otrogna - läs kristna, judar, sekulära, ja alla som inte är muslimer!

Vi har också al Qaida som ibland samarbetar med IS och ibland konkurrerar och inte vill vara sämre på att slå till mot de otrogna. Vi ser hur Frankrike, Belgien, England m.fl. rustar för att möta dessa hot och det kan nästan se ut som om vi befinner oss i ett nytt krigstillstånd med militärer patrullerande vid offentliga byggnader mm. Säkerhetstjänsterna säger att det finns ca 20 terroristceller (sleeping cells) i Västeuropa, som bara väntar på rätt tillfälle att slå till(CNN). I Belgien lyckades säkerhetstjänsten spränga ett par sådana celler just innan de planerat att slå till och döda poliser.

Förslagen till åtgärder är många, allt från att ”vända andra kinden till” för att inte ytterligare reta upp islamisterna, till att döma dem som landsförrädare och införa dödsstraff. En del terroristforskare (tex. Hans Brun och Magnus Ranstorp) anser att om vi tar i med hårdhandskarna, går vi islamisternas ärende. Deras syfte med terrorn är att öka motsättningarna mellan kristna/judar och muslimer. Detta kan de troligen ha rätt i. Men av egen erfarenhet vet jag också att muslimer ser ner på oss som ynkryggar om vi inte vågar sätta hårt mot hårt.

Örebro kommun vill särbehandla återvändande jihadister och ge dem företräde till arbete och terapi.Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, håller med.

– Det här är helt rätt väg att gå. Det handlar om att tillämpa hårda polisiära åtgärder och samtidigt jobba förebyggande med dem som kommer hem och de som planerar att åka, säger han till Aftonbladet. Mona Sahlin (samordnare mot våldsbejakande extremism) tycker förstås att kommunalrådet Rasmus Persson(c) i Örebro är på rätt väg.Sahlin vill att fler kommuner ska ”vakna” och skaffa strategier för att hantera krigsåtervändande jihadister (SvD).

Andra har reagerat starkt på denna favorisering av jihadister. Först åker de iväg för att döda människor och sedan kommer de hem till en gräddfil.Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, anser att detta är en dålig idé.

– Vill man öka rekryteringen till IS så är det en fantastisk idé. Budskapet blir ju att det är helt okej att bete sig så här och när du kommer tillbaka så fixar vi med jobb, bostad och terapi, säger Magnus Norell till Aftonbladet.

Vi borde istället kriminalisera deltagande i terrorverksamhet och sätta deltagarna i fängelse om de kommer tillbaka. Där kan kriminalvården möjligen sätta in attitydförändrande åtgärder (vilket ev. pålitliga imamer kan hjälpa till med).

Andra har kommit med förslag att vi ska inskränka yttrande- och tryckfriheten för att inte reta muslimerna. Vi ser ju hur intoleranta, uppretade och halvgalna muslimer i Pakistan, Nigeria och Algeriet hotar och demonstrerar, skriker och gapar, vandaliserar och förstör, bränner biblar mm.  Med deras intoleranta kultur och attityder är det en dödssynd att karikera profeten, vars teckning på Charlie Hebdo de öht inte sett. Islams försvarare säger ofta att detta är en mycket tolerant religion, men om vi kritiserar den slår de ihjäl oss. Och de har gott stöd i den heliga skriften Koranen för detta. Jag ska bara ta några exempel:

Vad ska en rättroende muslim göra med de ogudaktiga och otrogna? Jo: ”Döda dem varhelst I påträffar dem och driv dem ut från varje plats……….så döda dem! Sådan är de otrognas lön.”(Andra Suran §187). ”Dem som förnekar våra tecken, skola vi förvisso steka i eld….. (Fjärde Suran § 59). ”När I möten dem, som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem!.......(Fyrtiosjunde Suran § 4). För den som vill ha fler exempel kan läsa: Fjärde Suran § 91 och Åttonde Suran § 7. De imamer med flera som hävdar att Islam är en fredlig religion, har antingen inte läst hela Koranen eller så ljuger de. Vi behöver ju också bara studera dess historia för att se vad islam innebär! ! Få religiösa skrifter är så hatiska, aggressiva och blodtörstiga vad gäller synen på alla som inte bekänner sig till den muslimska tron. Det är först och främst en krigarreligion.

Att stryka dessa fundamentalister medhårs känns mycket fel och i strid med vår kultur och liberala värderingar, som går tillbaka på reformationen, upplysningstiden och utvecklingen av det humanistiska arvet. Inte vill vi väl vrida klockan tillbaka för att acceptera en i verkligen mening reaktionär utveckling i våra samhällen?! Det vore att acceptera de ortodoxa muslimernas reaktion mot den moderna, europeiska livsstilen och vår samhällsordning. Är detta ett pris vi är beredda att betala för att vi släppt in dem i våra samhällen?!

Det finns emellertid en mängd förslag till vad som kan göras utan att fastna i den ena eller andra ytterligheten. En del av detta finns redan på plats och annat är på gång. Den regering som inte tar hotet från islamisterna på allvar, kommer inte att bli långvarig. Europas medborgare har fått mer än nog av islamisternas hot och krav. Vi har tagit emot miljoner muslimer (20 miljoner i Västeuropa, 23 miljoner i Ryssland och en halv miljon i Sverige) och de kommer att bli fler. Fortsätter utvecklingen kan de vara i majoritet 2050. Så det främsta kravet vi bör ställa på muslimer generellt är att de tar seden dit de kommer. Vi är inte intresserade av att de utvecklar sina muslimska parallellsamhällen (med egna förskolor, skolor, arbetsplatser, infrastruktur, ordningsmakt, ”domare” och rättskipning enl. sharialagar, mm). De muslimer som vill ha denna ordning bör återvända till sina egna länder och kulturer. Där kan de utveckla sin fundamentalism bäst de vill.

Men vad ska vi då göra mera för att inte islamisterna ska sätta kniven i ryggen på oss? Hur förebygger vi utvecklingen av islamister och jihadister i våra samhällen? Och hur gör vi med dem som kommer tillbaka fullfjädrade efter utbildning och tjänstgöring som jihadister i tex. Irak och Syrien!

america-terror-intro.jpg

POLITISKA ISLAM HOTAR VÄSTVÄRLDEN

Europa befinner sig under attack från politiska idioter som i namn av islam och heliga krigare, jihadister, vill skapa kaos, förvirring och skräck. Dessa heliga krigare är representanter för politiska islam och tror att de deltar i den muslimska världens revansch på väst. Men oftast är de bara missanpassade människospillror från kriminella miljöer, som drabbats av hybris och vill göra sig ett namn i världen - någon annan framtid har de inte. Och visst får de otroligt mycket uppmärksamhet, men det har de ingen glädje av och deras sak och kamp har föga stöd bland mera normala muslimer. Dock, det finns tillräckligt många missanpassade moraliska vrak i den muslimska världen, som tror på ett heligt krig mot väst, för att den ständiga återväxten av islamister och jihadister kommer att fortsätta att hota oss här i Europa och USA.

 

Dödsskjutningarna på Charlie Hebdos redaktion var en kommandoräd, genomförd av tränade, jihadistiska krigare, som fått sin utbildning hos al Qaida i Jemen och IS i Irak. Attacken i Paris genomfördes med militär precision och var väl förberedd. Samma kan man inte säga om den kriminelle ynglingen, Hussein, i Köpenhamn, som försökte mörda konstnären Lars Vilks. Och väl var väl det, annars kunde det blivit ett blodbad i synagogan i Köpenhamn. Men tyvärr är det väl bara en tidsfråga innan någon jihadistterrorist lyckas så till igen.

 

Statsminister Helle Thorning Schmidt hävdade i sitt tal dagen efter attacken i Köpenhamn, att detta inte handlar om en strid mellan kristna, judar och muslimer. Detta är både sant och falskt. Sant därför att dylika terroristattacker inte har stöd hos normala muslimer i Europa. Men falskt därför att dessa terrorister har stöd hos islamister i IS i Syrien och Irak, hos Talibaner i Pakistan och Afghanistan och hos al Qaida, vilka alla hävdar att de är rättrogna muslimer, som för en kamp mot alla ogudaktiga, otrogna. Så är det till exempel muller i Iran som utdömt en fatwa mot Lars Vilks på samma sätt som Khomeini gjorde mot Salman Rushdie. Och attackerna mot Jyllandsposten hade stöd av tusentals muslimer i Mellanöstern.

 

Eventuellt kan vi se Muhammed som rondellhund, Muhammedteckningarna i JP, karikatyrerna i Charlie Hebdo, med mera bara som förevändningar för frustrerade islamister att angripa oss, medan det i själva verket är deras egna misslyckanden i den moderna världen, som är den verkliga orsaken till deras hat mot oss - inte deras sk utanförskap. De är inte "utanför" sina egna kretsar och utanförskap skapar inga jihadister. Det är bara de förespeglat "goda" människorna som tror det (typ Mona Sahlin).  

 

Helle Thorning Schmidt talar om "mörka ideologier", men vill inte namnge dem, eller vilka det är som står för dessa mörka ideologier. Det är ju inte ideologierna som angriper oss, utan i så fall människor som är bärare av dessa ideologier och maktbegär. Och då handlar det om al Qaida, Islamska Staten, talibaner ,Boko Haram, al Shabaab, salafister, islamister, wahhabister och rena kneppskallar, som anspelar på islam för att ge sina handlingar ett högre, legitimt syfte. Alla dessa potentiella terrorister och deras bejakande imamer hittar gott stöd i Koranen för sina attacker mot de ogudaktiga. Det är detta som i så fall är den ideologiska grunden - mörka ideologier, men det vill Thorning Schmidt inte säga.

 

Vi kan inte bortse från det faktum att ytterkantsmuslimer i stora delar av världen är på krigsstigen mot Europa och USA.  Vi får kallt räkna med att al Qaidas och IS:s hot att i Europa och USA bekämpa alla, som deltar i kriget mot dem i Irak och Syrien, kommer att leda till nya terroristattacker. Dessa nationer kommer att straffas av IS:s jihadister, säger ledare för IS och al Qaida i Jemen och hotar med fler attacker i Europa. Detta hot är reellt av flera skäl: IS har nu genom sina framgångar i Syrien och Irak tillgång till både pengar och moderna, amerikanska vapen. IS kontrollerar ett geografiskt område, en ”stat”, vilket skapat nya förutsättningar för jihadisterna. De har mera pengar än någon annan terrororganisation någonsin haft. Mängder med krigare har anslutit sig till dem. Några hundra unga muslimska män och kvinnor från Sverige har anslutit sig (enl. SÄPO). Från Frankrike är det ca 1000 och från EU är det ca 3000. Totalt har ca 20 000 från andra länder anslutit sig till IS, som beräknas ha mer än 30 000 krigare.

 

Säkerhetspolisen i Frankrike säger att det finns ca 5000 potentiella eller misstänkta terrorister i Frankrike och de kan inte hålla koll på alla (varje terrorist kräver 15-20 poliser för 24-timmars koll).  Vi kan med lätthet föreställa oss vad som kan hända i Europa, när de jihadister som överlevt, kommer tillbaka. Tecknen är tydliga: terrorismen (huvudsakligen islamistisk) ökar dramatiskt i världen. År 2000 dog 3 361 människor på grund av denna terrorism. År 2013 dödades 17 958 människor i terroristattacker.

 

Det är uppenbart att Europa har hamnat i ett svårt läge, då vi accepterat att ta emot miljoner muslimer och där den unga generationen tycks ha svårt att finna sig tillrätta och acceptera vår kultur. I besvikelse, rotlöshet och utan social kontroll i deras närsamhälle, liknande hemlandets, är de lättfångade av agiterande agenter och propagerande imamer i diverse små moskéer runt om i Europa. Där uppmanas de att vända sig emot oss och allt vad vår kultur och livsstil står för. Kan det vara mera lockande för dem som inte ser någon framtid i "detta förbannade samhälle"? Men liberaler och vänstern stoppar huvudet i sanden när det gäller det islamistiska hotet. De hoppas att det vi nu ser av” civilisationernas kamp” bara är en mardröm som försvinner när de drömmande jihadisterna blir integrerade. Det är denna dundermedicin – arbete och integration - de mångkulturellt troende tänker ska fixa allt. Men det finns helt enkelt inte arbete i våra ekonomier till så många invandrare och flyktingar (tex mer än 80 000 till Sverige 2014) som nu kommer hit.

 

Men vad vi först och främst bör göra, är att förbjuda deltagande i terrorverksamhet och att inte tillåta utresta jihadister att komma tillbaka. De har förverkat sin rätt att vara i Europa! Men som det är nu kommer de tillbaka skadade till vår vårdande "garnison" och blir omplåstrade, för att sedan återvända till IS som återhämtade jihadister. Säkerhetstjänsterna bör sätta in betydligt större resurser för att kartlägga de islamistiska nätverken och spränga dem då de upptäckts. Vi bör också se till att de islamska extremisterna - wahhabister och salafister – inte tillåts verka i Europa. Alla imamer som vi kommer på med att propagera för heligt krig och liknande, ska omedelbart kastas ut ur Europa och aldrig tillåtas komma tillbaka. Och vi bör ställa hårda krav på att de muslimska församlingarna och grupperingarna mycket aktivare bekämpar islamistiska idéer. Det är deras plikt om de vill leva tillsammans med oss!

 

Många i Europa har nog intrycket att IS är en relativt ny islamitisk terrororganisation. Men vårt brutala uppvaknande beror främst på att medierna hållit oss okunniga om en rörelse som verkat i det fördolda. Men dessa islamisters dröm om ett nytt Kalifat har funnits hos det egyptiska Brödraskapet sedan 1930-talet och hos de islamistiska extremisterna i Hizb ut-Tahirir al Islam. Nu har de utnyttjat ett politiskt och militärt vakuum i Irak och Syrien för att förverkliga sin plan, där den nya islamska staten - Khilafat-i-Rashida - ska omfatta Spanien, Mellanöstern, Centralasien och delar Afrika. På sikt hela umma: den muslimska världsgemenskapen.

 

Islamisterna drömmer om ett Kalifat som fanns under ca 30 år efter Muhammeds död (år 632-661). De ”rättrogna muslimerna” hyllar denna period som ett sant och rättfärdigt muslimskt samhälle. Det de ser idag är bara degenererade muslimska samhällen och nu strömmar vilsna och frustrerade unga muslimer i tusental från hela världen till IS för att kämpa för den rätta islamska staten och ta avstånd från den dekadenta västvärlden. På detta sätt ger de sitt liv ett meningsfullt innehåll och ett högre värde. De tror sig vara med om något mycket stort i världen. Och blir de martyrer kommer de till paradiset!

 

Samuel Huntington hade rätt när han förutsåg civilisationernas kamp, dvs. den muslimska mot den västerländska. Efter andra världskriget har krig mellan nationer och stater till viss del ersatts av krig mellan religioner och kulturer, som slåss om maktställningen i världen. De västerländska samhällena har blivit allt mer sekulariserade och avkristnade, dekadenta och moraliskt svaga, medan rättroende, ortodox islam fått ett kraftigt uppsving. Islamisterna har folkligt stöd och vind i seglen mycket på grund av reaktioner på västerländskt inflytande och västinspirerad modernisering av de muslimska samhällena. Muslimska grupper, som inte hängt med i den ekonomiska utvecklingen, har vänt sig till ortodox islam och salafister. De vill ha en social och moralisk återgång till en ordning som gällde på Mohammeds tid. IS, som har sina rötter i al Qaida i Irak) har också kunnat rekrytera mängder av sunnimuslimer (många med bakgrund i Saddams arme), som förföljts och mördats av shiamuslimer i Irak och Syrien.

 

Konkurrensen om jordens resurser – som kampen ytterst handlar om – avspeglar sig på det ideologiska, kulturella planet kring vem som har den rätta tron och livsstilen. Informationssamhället och globaliseringen har gett unga muslimer inblick i västvärldens materiella utveckling och välfärd i kontrast till de muslimska nationernas marginalisering.

Politisk islam vill att islams ortodoxa tro och regler, som sharialagarna, ska omfatta hela samhället (och i förlängningen hela världen). De avvisar demokratin som ett västerländskt påfund, som inte passa i muslimska samhällen. Politisk islam markerar tydligt ett avståndstagande från den västerländska kulturen och den ogudaktiga livsstilen. Goda muslimer ska konsekvent ta strid mot allt västerländskt inflytande och maktanspråk i den muslimska världen. Men inte bara där. Eftersom miljoner muslimer har invaderat Europa ska det också gälla för dem och vi ser hur de bygger upp muslimska parallellsamhällen.

 

Muslimer och deras lärde, hävdar ofta i debatten att Islam är en fredlig religion. Men de jihadistkrigare som menar sig delta i ett heligt krig mot alla otrogna har gott stöd i Koranen. Få religiösa skrifter är så hatiska, aggressiva och blodtörstiga vad gäller synen på alla som inte bekänner sig till den muslimska tron. Jag ska bara ta några exempel:

Vad ska en rättroende muslim göra med de ogudaktiga och otrogna? Jo: ”Döda dem varhelst I påträffar dem och driv dem ut från varje plats……….så döda dem! Sådan är de otrognas lön.”(Andra Suran §187). ”Dem som förnekar våra tecken, skola vi förvisso steka i eld….. (Fjärde Suran § 59). ”När I möten dem, som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem!.......(Fyrtiosjunde Suran § 4). För den som vill ha fler exempel kan läsa: Fjärde Suran § 91 och Åttonde Suran § 7. De imamer med flera som hävdar att Islam är en fredlig religion, har antingen inte läst hela Koranen eller så ljuger de. Vi behöver ju också bara studera dess historia för att se vad islam innebär! Det är först och främst en krigarreligion och det är inte en tillfällighet att den blivit jihadisternas heliga skrift.

 

Vi trodde kanske att den sk arabiska våren skulle leda till islamsk modernitet. Men den har kantrat över till moralisk och politisk vinter, där all positiv utveckling frusit fast. Mellanspelats ”sommar” ledde till att det muslimska Brödraskapet i Egypten tog makten och började införa sina egna intoleranta ordningar och sharialagar. Hade de fått hållas, hade Egypten blivit ett ännu mera ofritt och kontrollerande samhälle än under Mubarak.

 

Det visar att en fungerande demokrati kräver mera än allmänna val. Det fordras en någorlunda upplyst och informerad väljarkår med känsla för demokrati, vilket inte är detsamma som majoritetsstyre. Brödraskapet röstades fram av en politiskt okunnig massa. En tredjedel av väljarkåren kunde inte ens läsa och den islamska traditionen vilar tungt över deras sinnen.

 I Tunisien, där den tändande gnistan till vårkasarna utlöstes, har islamisterna i al-Nahda fått stort inflytande och salafister genomför mord på sekulära och vänsterpolitiker. Motsättningarna mellan islamister och sekulära och moderata muslimer fördjupas. I Turkiet går AKP starkt framåt, islamisten Erdogan vann stort i presidentvalet och den gradvisa islamiseringen fortskrider med ny kraft. I Libyen försöker al-Qaida-anknutna miliser ta makten. Den som försöker försvara mänskliga rättigheter, journalister, advokater, hjälparbetare och andra, lever farligt.

 

Kristna i Egypten, Syrien, Irak mfl muslimska länder har blivit den mest förföljda, trakasserade och våldsutsatta grupper. Det ärkereaktionära Saudiarabien står bakom denna våg av islamism, som de understödjer med sina oljepengar, vilka vi villigt ger dem för våra drivmedel. Genom att finansiera en mängd moskébyggen runt om i Europa och betala för prästerskapet, sprider de sin wahhabistiska lära till Europa. Detta har jag behandlat ingående i min bok Smygande islamism. Se här en grund för de uppviglande imamerna i Europa!

 

IS:s framgångar i Syrien och Irak beror på att de har starkt stöd av stora grupper av sunnimuslimer. Och de har gått om pengar genom oljeinkomster och beskattning av tagna områden. Jihadister ansluter sig till ISIS för att få makt och ära. IS vill skapa ett samhälle, styrt av stränga sharialagar, där inget annat än ortodox sunniislam accepteras. Kvinnans roll ska begränsas till uppgifter i hemmet. Människor med andra trosuppfattningar eller sekulära grupper, måste konvertera eller bli mördade. Och ytterst bär USA skulden för denna utveckling genom sitt angrepp på Afghanistan och Irak. Där utlöste det gammal rivalitet mellan sunni och shia och skapade kaos i samhället.

 

I Nigeria har vi Boko Haram, i Kenya och Somalia al Shabaab, som mördar och våldtar kristna. Vi behöver inte ha stor fantasi eller inlevelseförmåga för att se hur det kan gå om politiska islam avancerar. Vi får primitiva, ofria, fanatiskt religiösa, bakåtsträvande och inhumana samhälle, styrda och kontrollerade av islamistiska makthavare, fanatiska imamer och revolutionsgarden. Islamkramarna kallar kritikerna för ”islamofober” och ”kontrajihadister” och förstår inte bättre, liksom våra välmenande liberaler och socialvänstern. De har tyvärr inte insett den fara som hotar i världen genom islamisternas mobilisering och framgångar. Till exempel har Hizb ut-Tahirir al Islam systematiskt byggt upp celler i Europa, liksom al Qaida och väntar bara på rätt tillfälle att angripa de otrogna. Attacken på Jyllandsposten, Charlie Hebdo och Lars Vilks är tyvärr bara några i den serie av attacker vi kan befara kommer att drabba Europa. Och inte nyttar det mycket med alla politiska dignitärer som marscherar mot terrorism i Paris. Snarare ser al Qaida och IS detta som ännu en propagandaseger. 

 

Politiker och andra diskuterar flitigt vad vi ska göra med de jihadister som återvänder efter att ha varit med IS och mördat motståndare. Dessa brutaliserade återvändare utgör ett stort hot mot oss, så vad gör vi med dem?  Förslagen till åtgärder är många, allt från att ”vända andra kinden till” för att inte ytterligare reta upp islamisterna, till att döma dem som landsförrädare och införa dödsstraff. En del terroristforskare (tex. Hans Brun och Magnus Ranstorp) anser att om vi tar i med hårdhandskarna, går vi islamisternas ärende. Deras syfte med terrorn är att öka motsättningarna mellan kristna/judar och muslimer. Detta kan de troligen ha rätt i.  Motsättningar finns, men ska vi ge de här mördarbanden en fristad här och kanske tom en gräddfil?

Örebro kommun vill särbehandla återvändande jihadister och ge dem företräde till arbete och terapi. Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, håller med.

– Det här är helt rätt väg att gå. Det handlar om att tillämpa hårda polisiära åtgärder och samtidigt jobba förebyggande med dem som kommer hem och de som planerar att åka, säger han till Aftonbladet. Mona Sahlin (samordnare mot våldsbejakande extremism) tycker förstås att kommunalrådet Rasmus Persson(c) i Örebro är på rätt väg. Sahlin vill att fler kommuner ska ”vakna” och skaffa strategier för att hantera krigsåtervändande jihadister (SvD).

Andra har reagerat starkt på denna favorisering av jihadister. Först åker de iväg för att döda människor och sedan kommer de hem till en gräddfil. Magnus Norell, terrorforskare vid Försvarshögskolan, anser att detta är en dålig idé.

– Vill man öka rekryteringen till IS så är det en fantastisk idé. Budskapet blir ju att det är helt okej att bete sig så här och när du kommer tillbaka så fixar vi med jobb, bostad och terapi, säger Magnus Norell till Aftonbladet. De som sett videon där de eldar upp en jordanske piloten eller där de avrättar 21 kopter i Libyen, har inte svårt att hålla med. Ska dessa drägg verkligen hanteras med silkesvantar - snarare med silkessnöre!

Vi borde istället kriminalisera deltagande i terrorverksamhet och sätta deltagarna i fängelse om de kommer tillbaka. Där kan kriminalvården möjligen sätta in attitydförändrande åtgärder (vilket pålitliga imamer kan hjälpa till med). En annan möjlighet är väl att de helt enkelt inte får lov att komma tillbaka till Sverige. De är landsförrädare och vi bör skicka tillbaka dem till IS.

Andra har kommit med förslag att vi ska inskränka yttrande- och tryckfriheten för att inte reta muslimerna. Vi ser ju hur intoleranta, uppretade och halvgalna muslimer i Pakistan, Nigeria och Algeriet hotar och demonstrerar, skriker och gapar, vandaliserar och förstör, bränner biblar mm.  Med deras intoleranta kultur och attityder är det en dödssynd att karikera profeten eller ens avbilda Mohammed. Det är en värld mellan våra kulturer, så hur ska dessa fanatiker öht kunna leva i ett modernt Europa?

 

Europas medborgare har fått mer än nog av islamisternas hot och krav. Vi har tagit emot miljoner muslimer (20 miljoner i Västeuropa, 23 miljoner i Ryssland och en halv miljon i Sverige) och de kommer att bli fler. Fortsätter utvecklingen kan de vara i majoritet 2050. Så det främsta kravet vi bör ställa på muslimer generellt är att de tar seden dit de kommer. Vi är inte intresserade av att de utvecklar sina muslimska parallellsamhällen (med egna förskolor, skolor, arbetsplatser, infrastruktur, ordningsmakt, ”domare” och rättskipning enl. sharialagar, mm). De muslimer som vill ha denna ordning bör återvända till sina egna länder och kulturer. Där kan de utveckla sin fundamentalism bäst de vill. Utan muslimer och islam i Europa hade vi inga islamister här.

 

 

 

IS.JPG

ÅTGÄRDER MOT ISLAMISM OCH JIHADISM

Först när vi sett att islamismen innebär ett allvarligt hot i Europa, har tom de välmenande humanisterna och kristna välgörare förstått att vi har en utveckling som kan leda till samhällsförhållanden vi inte vill tänka oss. Det är väl "tack vare" IS, som nu är på väg att föra sin jihadism över till Europa, som politiker, säkerhetstjänster, polis och statsapparaten runt om i Europa fått väldigt brottom att stifta nya lagar och uppgradera säkerhetspolisen, mm. Självklart är det inte samma åtgärder vi bör ta till för att stoppa det yttre hotet, som de metoder vi bör använda för att förebygga islamism och jihadistdrömmar bland muslimer som redan är i Europa. Det förra handlar i princip om att inte släppa en enda jihadistterrorist över bron och om de ändå slinker in (tex enkelt med flyktingströmmarna över Medelhavet) gäller det att snabbt spåra upp dem och oskadliggöra dem.

 

Vi kan kanske önska att vi inte hade några muslimer i Europa och därför inga potentiella jihadister. Men nu är de här i miljoner (mer än 40 miljoner!), så vi får allvarligt fundera på hur vi gör för att dessa muslimer kan leva fredligt tillsammans med alla oss andra. Detta är nog lättare sagt än gjort, eftersom det finns mycket som driver i andra riktningen. Och vi bör begränsa invandringen av flera. I Sveriges näringsliv finns tex helt enkelt inte utrymme för alla nykomlingarna att få arbete. Inte en chans!

 Den islamska religionen är inte den enskildes angelägenhet, utan politisk och allt omslutande. Detta motverkar självklart integration. Troende muslimer blir fast i religiösa dogmer och livsstil. Därför är det kontraproduktivt att i strävanden till integration, samtidigt särbehandla och ge statligt och annat stöd till muslimska, religiösa organisationer, kulturcentra och moskéer. Samtidigt kan man undra om detta trots allt är bättre än att Saudiarabien finansierar moskébyggen och muslimska verksamheter och sänder sina reaktionära imamer hit? Frågan är hur mycket stöd de sekulära muslimerna får av staten och kommunerna för att kunna motstå det islamistiska trycket?

Vi ställer oss i dessa dagar undrande till hur det kommer sig att unga muslimer, män och kvinnor dras till IS, lurar och överger sina föräldrar och sticker iväg till Syrien och Irak för att strida tillsammans med IS-jihadister. De som blivit intervjuade, säger ofta något i stil med att de söker en högre mening med livet. Att växa upp som immigrant, utan rötter i det moderna Europa, leder tydligen för vissa till alienation och upplevelsen av att man inte har något mål i livet i Europa. Dagens enorma omflyttningar i världen är en del av globaliseringen, som skapar stora sociala problem.

Människan behöver en hemvist, en tillhörighet och gemenskap. Jag tror att en del unga muslimer upplever att de inte har detta och befinner sig i en förvirrande kultur, ett modernt, tämligen sekulariserat samhälle i motsats till det där de har sina rötter, det strängt reglerade muslimska.

Alienationen utnyttjas av jihadistrekryterarna, som metodiskt bearbetar unga muslimer och förespeglar dem att de ska delta i skapandet av något stort, kraftfullt, vackert och världsomvälvande. De kommer att få en mycket betydelsefull uppgift och roll, som Allah tilldelar dem. Bort från förvirringen, meningslösheten och betydelselösheten till att nästan bli hjältar i kampen för den islamska staten och nya kalifatet och på sikt umma, den muslimska världsgemenskapen och herraväldet. Kan man tänka sig högre mål för en vilsen, ung muslim? Om man tror på det!

När rekryterarna bearbetar unga kvinnor talar de med silkeslen röst och får tjejerna att tro att de är förälskade i dem och i Syrien kommer de att få ett nytt liv, samtidigt som de gör en insats i det heliga kriget. 

I förhållande till dessa unga människor hjälper inte polisiära åtgärder. De har snarare motsatt effekt.  Normer, attityder och värderingar måste påverkas genom sociala processer. Därför bör vi tackla islamiseringen genom community organizing, samhällsarbete, det vill säga på sk gräsrotsnivå mobilisera de krafter som är emot islamismen, vill ha en modernisering av islam eller att muslimer får lov att vara sekulära. I hela landet, i varje kommun och lokalsamhälle, där den smygande islamismen visar sig, bör samhällsarbetare  mobilisera moderata och sekulariserade muslimer, vilka har särskilt stor anledning att frukta islamismen, att ta upp kampen mot islamisterna, deras lära och locktoner. Detta bör staten och kommunerna utveckla och finansiera.

Genom att involveras i ett lokalt utvecklingsarbete tillsammans med moderata och/eller sekulariserade, moderna muslimer skapas nya relationer för de unga och de kommer att möta andra ideal än islamisternas. Hoppet ligger i att de genom engagemanget och förändringsarbetet kommer att utvecklas som personer, vilket är något annat än vara en i mängden i det muslimska kollektivet, vars livsstil regleras av islam och dess predikande imamer. Muslimer själva är de som är bäst på att bekämpa islamister och deras reaktionära lära och våldsideologi (yttre jihad). Det gäller den unge själv och inte någon som kommer utifrån och talar om för dem vad som är sanning och normer för livet. För de troende handlar det då om ett inre jihad, den personliga utvecklingen till en bra människa.

Sekulariserade och moderata muslimer bör utveckla alternativa verksamheter för muslimska barn och ungdomar och gemenskapsverksamheter, som alternativ till det de ortodoxa muslimska samfund, moskéer och imamer erbjuder. Man kan utveckla ett samarbete med företagarföreningar och företag för att skapa praktikplatser, ungdomsprogram, arbete och fadderverksamhet. Det finns centra för arbete och integration (tex i Rosengård), som hjälper till med, utbildning, arbete och praktikplatser. Detta är ett steg i rätt riktning. Metalls avtal med industrin om praktik och utbildning är också ett bidrag. I skolan och olika utbildningar, där man möter muslimer, bör man diskutera problemet med islamismen och hur man ska förhålla sig för att inte fastna i dess garn. Vi bör sluta ge bidrag till muslimska förskolor och friskolor. Muslimska barn ska gå i vanliga kommunala, blandade skolor för att lära känna svenska förhållanden och ickemuslimer. Faran ligger annars i att det utvecklas parallellsamhällen.

Det är nu dags för alla, som inte vill se renässansens och upplysningens klocka vridas tillbaka att agera! Inte vill se en i verklig mening reaktionär utveckling av våra samhällen: islamismens och jihadismen reaktion mot den moderna, europeiska livsstilen och våra samhällsordningar. Prata och diskutera har sin tid, men nu gäller det också att handla - experterna säger att vi i Sverige är långt efter utvecklingen och tämligen naiva! Våra samhällen måste engagera sig i det arbete som krävs för att mobilisera muslimer och alla andra som kan skapa alternativ till islamismen och jihadismen, alternativ för den moderne muslimen i Europa.

Sammanfattande åtgärder

1.      Inte släppa in extremistiska imamer, tex wahhabister och salafister.

2.      Utvisa imamer som agerar uppviglande.

3.      Låta SÄPO kartlägga islamistiska nätverk (också på Internet) och intervenera i dessa nätverk!

4.      Intensiv bevakning genom SÄPO och polisen av alla våldsbenägna islamister.

5.      De som begår brott ska genast lagföras för detta och straffas.

6.      Förbjuda rekrytering av jihadister, tex för kriget i Somalia, Syrien, Irak

7.      Inte tillåta att dem som varit hos al Qaida eller ISIS/IS att återvända straffritt.

8.      Sverige bör inrätta en myndighet med lokal förankring (liknande CVPSI i Frankrike) med syftet att hjälpa föräldrar som befarar jihadistdrömmar hos barnen, samt samtal med dessa barn.

9.      Sätta igång en nationell kampanj med uppmaning till alla muslimer att vara särskilt uppmärksamma på extremism och våldsförhärligande.

10. Nationell upplysningskampanj som visar hur islamister arbetar och infiltrerar i samhället, med syfte att anmäla misstankar.

11. Starta en nationell motkampanj tillsammans med och för muslimer, på temat söka en kreativ framtid i Europa (använda CO-metoder för detta)

12. Samhällets institutioner – särskilt skolan - bör vara uppmärksamma på unga, muslimska killar, som tenderar att dras till islamister eller uttrycka jihadistiska idéer – skapa förtroende och alternativa förebilder.

13. Vi bör i utsatta bostadsområden bedriva community organizing (CO), som syftar till att skapa alternativa aktiviteter, alternativ till religiös fundamentalism. De vuxna muslimerna bör   särskilt engageras i detta och ta sig an sin egen ungdom. Detta är en plikt för dem!

14. De muslimska församlingarna bör ta större ansvar för att deras ungdomar inte dras in i våldsbenägen islamism och motarbeta religiös fundamentalism.

15. Särskilt viktigt är att detta också inbegriper åtgärder för att få unga muslimer i arbete, i vanliga arbeten tillsammans med andra icke muslimer.

16. Vi bör vara mycket restriktiva med att släppa in fler muslimer i Europa och Sverige och absolut inte dem som vi misstänker är wahhabister eller salafister, eller dem som vi misstänker har haft kontakt med al Qaida eller ISIS/IS.

17.  Vi ska uppmana medierna att berätta sanningen om den undergrävande islamismen och sluta stryka dessa extremister medhårs.

18. Medierna måste sluta med att genast tala om islamofobi (detta vilseledande begrepp!) och främlingsfientlighet så snart någon kritiserar islam, islamister och propagerande imamer.

19. Få till en överenskommelse med Turkiet, att de inte släpper omyndiga och namngivna personer över gränsen till Syrien och Irak

20. EU bör sända socialarbetare till de turkiska gränsposteringarna mot Irak och Syrien, för att plocka upp jihadistdrömmande ungdomar.

 


 
gen_22.1.gif